Musiikkia ja muuta kulttuurista

Musiikkia ja muuta -blogi sai alkunsa lähes kaksi vuotta sitten kirjoittamastani Olavi Uusivirran keikan keikkaraportista. Ajatuksenani oli tehdä blogista laaja-alainen musiikkia ja jonkin verran myös muuta kulttuuriin liittyvää käsittelevä blogi. Kulttuurinkin olin mielessäni määritellyt niinkin mahtipontisesti kuin kaikki ihmisen toimintaan liittyvä. Tällä perusteella kulttuurimaantiede nimittäin on saanut nimensä.

En kuitenkaan saanut aikaiseksi kirjoittaa muuta kuin keikkaraportteja ja niitäkin valitettavan harvoin. Lopulta koin koko blogin, tai ehkä enemmänkin keikkaraporttien kirjoittamisen, pakkopullaksi. Tuntui vahvasti siltä, että lähinnä toistin itseäni niissä. Tämän vuoden alussa kirjoitin tekstin lempialbumeistani vuodelta 2017 ja se oli askel sellaiseen suuntaan, johon olisin halunnut mennä. Kyseisen tekstin loppuun myöskin kirjoitin, että tarkoituksenani olisi ollut blogin aihepiiriin laajentaminen.

Laajempien aihepiirien, eli muidenkin tekstien kuin keikkaraporttien, kirjoittaminen jäi kuitenkin haaveeksi. Keikkaraporttejakin kirjoitin vain kolme eli Ismo Alangon Tampere-talon keikoista jokaisesta omansa. Kävin kyllä monilla muillakin keikoilla, mutta raporttien kirjoittaminen ei erityisemmin huvittanut. Tästä johtuen jätin sen tekemättä.

Esseiden kirjoittaminen oli lukiossa yksi lempiasioistani äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineessa. Mitä kauemmin lukiosta on kulunut, sitä enemmän olen alkanut kaivata nimenomaan esseiden kirjoittamista. Tätä kaipuuta entisestään kasvatti lukemani Esa Mäkijärven kirja Pomon lumo, jossa hän esseistiseen sävyyn kävi läpi Bruce Springsteenin tuotantoa.

Kahdessa edellisessä kappaleessa mainittujen syiden vuoksi päätin aloittaa blogin kirjoittamisen uudelleen sekä eri alustalla että eri tyylillä. Uuden blogin alusta on WordPress, koska se on mielestäni mukavampi käyttää ja Google on päivittänyt Blogger-palveluaan huonosti. Vanhan blogin tekstit on siirretty tänne uuteen ja ne näkyvät oikeine julkaisuaikoineen muiden tekstien joukossa. Muotoilut niissä ovat jonkin verran pielessä ja niitä tullaan pikku hiljaa korjaamaan.

Mitä tuo uusi tyyli sitten tarkoittaa? Ensinnäkin se tarkoittaa muitakin tekstejä kuin vain keikka-arvioita. Ainakin levyarvioita on tarkoituksena kirjoittaa ja siihen liittyen on ainakin yksi idea jo olemassa. Keikkaraporttien kirjoittamista on myöskin tarkoituksenani jatkaa, mutta tavoitteena on, etteivät ne ole hallitsevin osa blogia. Uutena tekstityyppinä tulevat myöskin esseet ja esseistiset tekstit. Ajattelin siis kirjoittaa esseitä musiikkiin ja jonkin verran myös muihin kulttuurisiin asioihin liittyen. Tähänkin liittyen aiheita on jo mielessä.

Seuraava luonnollinen kysymys varmaankin on, että mitä tuo muuta sitten tarkoittaa blogin nimessä. Se onkin vielä vähän auki, mutta varmaankin tulee käsittämään tekstejä esimerkiksi kirjoihin liittyen. Lähinnä se antaa mahdollisuuden kirjoittaa muustakin kuin musiikista, jos sopiva aihe tulee mieleen. Sellaisiakin jossakin määrin on mielessä. Yhtenä ideana on joka kevät ja syksy kirjoittaa essee, jostakin äidinkielen esseekokeen aiheesta. Kuitenkin musiikki tulee olemaan pääasiallinen aihepiiri.

Jonkin verran tulen myös tätä kautta kirjoittamaan omasta musiikistani, kunhan saan sitä julkaistua. Esimerkiksi kotona tapahtuvaa äänitysprosessia tai laulunkirjoittamista voin avata. Aikomuksenani on myös kirjoittaa jonkinlainen teksti liittyeen tuleviin julkaisuihini. Tavallaan tulen siis käyttämään tätä myös oman musiikkini kotisivuna, mutta sekään ei tule olemaan hallitseva piirre. Haluan nimenomaan kirjoittaa muustakin musiikista.

Olen myös avannut Instagram-tilin nimeltä musiikkiajamuuta nimenomaan tämän blogin kylkiäisiksi. Siellä tulen jakamaan luonnollisesti tiedon uusista teksteistä ja jonkin verran myös muita aiheeseen liittyviä kuvia. Omaa musiikkiani tulen varmasti myös siellä jakamaan. Koin Instagramin olevan yksi parhaista paikoista tuoda blogia esille. Siellä on paljon käyttäjiä ja tagien kanssa julkaisuja on yksinkertaista tuoda esille. Julkaisutahtiin liittyvä tavoitteeni on tehdä vähintään yksi teksti kuukaudessa. Joinakin kuukausina määrä varmasti tulee olemaan isompi.

Antoisia lukuhetkiä toivottaen,

Lassi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *